Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 20-02-2008 21:46:53
Geldzaken & Recht

Erfenis veiligstellen?

@ilsev,
een manier die veel gebruikt is en wordt, is de aangifte voor de successierechten erbij pakken. als die gedaan is, dan is er ook berekend hoe hoog uw vorderingen zijn. deze aangifte moet gedaan zijn en voldaan zijn door uw stiefmoeder.


overigens kan ik nog niet zo veel met uw zinssnede dat uw vader niet is afgeweken van de wet. dat heeft waarschijnlijk alleen maar betrekking op de benoeming van de erfgenamen.
uit welk jaar was het testament? wordt de term ouderlijke boedelverdeling (en/of art. 4:1167bw) gebruikt? wat voor u ook van belang is, is of in het testament ook iets geregeld is omtrent de rente.


feit blijft dat u zult moeten wachten tot dat uw stiefmoeder is overleden voordat u uw geldvordering kunt opeisen (als er dan nog wat over is). dit leid ik af uit het feit dat uw stiefmoeder zelfstandig de woning heeft kunnen verkopen en overdragen en dat u niet vermeld dat u daar ook voor naar de notaris moest.