Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hendrikbos
hendrikbos - 22-02-2008 13:48:16
Elektronica & TV

Wat betekent 'digitaal geremastered' bij een cd

wat als aad is opgenomen blijft altijd een aad, ook na digitale remastering. er zijn echter niet alleen verschillende remaster systemen, maar daarin ook nog verschillende bewerkingen mogelijk. in het ene geval zal het leiden tot een algehele verbetering van de weergave kwaliteit, en in het ander geval is alleen de ruis (veroorzaakt door de analoge techniek en de mastertape) verwijderd.


op één ding wil ik je nog graag attenderen. mijn oude cd's klinken veel helderder en sprankelender sinds ik ze afspeel op mijn sacd-player. met andere woorden de snelheid van de d/a-converter in je cd-player is ook mede bepalend voor het eindresultaat van je klankbeeld. probeer het maar eens uit door je cd af te spelen in een cd- of dvd-player die een hogere d/a-converteer snelheid (frequentie) heeft dan je huidige cd-player.


groetjes, hendrik