Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 05-03-2008 22:34:14
Computers & Telefonie

Excel bestand 2003 openen in excel 2007

Hallo deja46,

het probleem dat je beschrijft heeft niets met je excel-document te maken maar met de valuta-instelling van windows. het heeft al helemaal niets te maken met het feit dat het office 2007 pakket een ander bestandsformaat gebruikt om bestanden op te slaan dan de oudere versie 2003.
oók dat kan problemen veroorzaken, maar heeft met het 'decimaalteken' probleem niets te maken.

waar het precies in vista staat kan ik je nu niet zeggen want ik heb geen vista bij de hand, maar in windows xp vind je het via configuratiescherm -> landinstellingen -> tabblad: landinstellingen -> aanpassen en daar vind je de instellingen voor het decimaalteken en het cijfergroeperingsymbool.
de één zal op een 'punt' zijn ingesteld en de andere op een 'komma'. verander deze instellingen, klik op <ok> en je zult zien dat je excel-document er uitziet zoals je gewend was.

@gerrit:
je kunt de proef op de som nemen.
start excelvul in een cel een bedrag in.stel via celeigenschappen het formaat 'valuta' in.sla bestand op.sluit excelverander de valutainstelling in windows zoals boven beschreven.start excellaad het zojuist opgeslagen bestand en je zult zien dat de punt een komma is geworden (en vice versa) ondanks dat er aan het document niets is gewijzigd.m.vr.gr. freya