Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johnwb - 17-03-2008 20:53:59
Elektronica & TV

Oude lens op nieuwe camera?

Nog even als aanvulling:  de eos lensvatting is door canon geintroduceerd in  1987,  bij de overstap naar autofocus camera's.  lenzen voor de oudere, handbediende camera's (vóór 1987) hebben de fd vatting en passen niet op eos camera's, zowel mechanisch als electrisch.

overigens schijnt pentax een voorbeeldfunctie te hebben wat betreft compatibiliteit. alle  orginele k-vatting lenzen zijn ( de oudere met beperkte fuctionaliteit) compatibel met de laatste digitale pentax camera's. zelfs de pentax 67 en oude m42 lenzen zijn middels adapters te gebruiken.

de correcte koppeling van nikon lenzen en camera's varieert, ondanks dezelfde  nikon f-mount, sterk, en is afhankelijk van zowel camera als lenstype.