Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 27-03-2008 09:40:35
Computers & Telefonie

Prestatie-index windows slechter na installatie videokaart

Hallo hpb,

daar zijn denk ik wel een paar redenen voor te bedenken. om te beginnen is een 6200le een videokaart uit de goedkope prijsklasse. ten tweede kun je een videokaart eigenlijk op twee manieren gebruiken. ten eerste voor het 'gewone' windowswerk (2d) en ten tweede voor grafische spelletjes (3d).
dat laatste bepaalt nu juist de snelheid in zware spellen en dat wordt in die prestatieindex van windows helemaal niet meegenomen.
de onderlinge snelheidsverschillen van grafische kaarten op het gebied van 2d zijn helemaal niet zo spectaculair en de ene kaart kan op 2d gebied heel goed presteren en juist op 3d gebied helemaal niet. bij andere videokaarten kan dat juist precies andersom zijn.
het mag duidelijk zijn dat de videokaarten die op 3d gebied erg goed presteren juist die dure kaarten zijn.
om 3d prestaties te meten moet je een programma als 3dmark gebruiken, dat geeft een goede indicatie.
(te downloaden via http://www.futuremark.com)

m.vr.gr. freya