Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-04-2008 22:14:20
Geldzaken & Recht

Oneens met schooladvies, wat nu

Mij lijkt persoonlijk dat iemand met een vmbo-t / havo advies aangenomen kan worden op een school die havo + vwo aanbiedt. dus ik denk dat uw kleinzoon nog steeds op de school van zijn keuze aangenomen kan worden, maar dan misschien niet in de vwo brugklas. hebben ze trouwens daar geen gemengde brugklassen, hava - vwo? dan kunnen de scholieren in het eerste jaar nog kijken hoe het gaat, en daarna kiezen voor havo of vwo.
ik vind een cito ook een moment opname, maar rapporten van de afgelopen zes jaar zeggen genoeg lijkt mij. ik had zelf (12 jaar geleden) een basisschool die naar de afgelopen 8 jaar keek en een middelbare school die leerlingen ook vooral stimuleerde naar zichzelf te kijken, en na te denken over wat zij aankonden en wilden. ik heb alle schooladviezen met goed overleg nooit opgevolgd, en altijd mijn gevoel gevolgd. voor mij werkte dit, bij mijn zusje is het anders, die is begonnen op vmbo-t, en is daarna aan de havo begonnen, een betere weg dan andersom, dat lijkt mij wel.
wellicht dat een goed gesprek met de middelbare school kan helpen: dan kunt u (of de ouders/voogden) van uw kleinzoon uitleggen waarom u denkt dat hij wel havo-vwo aankan. anders, zoals read3 al aangeeft, proberen in verweer te gaan.

veel succes, ook voor uw kleinzoon!