Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bl
blackblossom - 04-04-2008 22:08:44
Huishouden & Energie

Subsidiepotje voor dierenartskosten?

de dierenbescherming heb ik natuurlijk al in gelicht, dt spreekt voor zich. maar inderdaad de vrouw doet de beesten niet met opzet kwaad, maar het is erg dom van haar dat ze zoveel katten heeft zonder enige kennis te hebben van katten en er geen geld voor heeft.


het is inderdaad afschuwelijk dat er zoveel "domme mensen"zonder nadenken een kat in huis nemen. ik heb een waarschuwingsadvertentie op marktplaats staan: http://link.marktplaats.nl/157559007


ik heb een plaatje van een stel kittens erbij staan.


vaak krijg ik op deze advertentie een bod of een e-mail met de tekst: "ik wil de kat graag hebben, wanneer kan ik deze ophalen?"


terwijl ik natuurlijk helemaal geen kat aanbied.


de mensen nemen dus niet eens de moeite om de tekst te lezen. ze zien een plaatje van een kat en denken "hebben!". alsof het een produkt is!


ik vind het onbegrijpelijk! je wil toch weten hoe oud de kat is, of deze gezond is, het karakter en wat al niet meer?


ik hou me erg bezig met deze problematiek.


ik doe ook de nazorg voor het dierenasiel bij mij in de buurt. dat betekend dat ik bij mensen langs ga die een kat hebben geadopteerd om te kijken of het beestje goed terecht is gekomen.


bij 6 op de tien mensen word het dier wel lief behandeld maar hebben de eigenaars zich totaal niet verdiept in het opvoeden en verzorgen van een kat. vaak weten mensen bijvoorbeeld niet hoe ze een kat iets af of aan moeten leren, of wat bepaalde gedragingen van een kat betekend.


ik vind dat iedereen die een huisdier wilt eerst een intakegesprek en een test moet af leggen om aan te tonen dat deze vanuit de juiste motieven een dier neemt, voldoende kennis heeft over de verzorging en opvoeding, en voldoende geld heeft. net als een mens een rijbewijs moet hebben voordat je een auto kan kopen of rijden.


als je niet dezelfde soort respect en liefde kunt opbrengen voor je huisdier als voor een mens, dan moet je zelfs geen vis nemen!