Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

id
idagerrits - 26-04-2008 11:45:11
Geldzaken & Recht

Garant fonds postbank

net ook al een lang antwoord ingetypt maar heb problemen met de website van kassa. moest eerst (weer) inloggen en het lijkt nu dat mijn antwoord verloren ging. dit is mijn tweede poging en excuses als er nu twee keer een (soortgelijke) reactie van mij komt.


zelf heb ik het postbank winstvastplan welke belegt in het garantfonds. indien uw product hetzelfde betreft dan hier uw antwoorden:


u betaalt premie voor een kapitaalverzekring en niet uw gehele premie geldt als inleg in het beleggingsfonds (in dit geval het garantfonds). ik heb 'de kleine lettertjes' er op nagelezen en ontdekt dat u in uw geval 13% kosten per betaling bent verschuldigd. van iedere premie van 100 euro van u, geldt dus feitelijk maar 87 euro inleg in het beleggingsfonds (het garantfonds). 


het is niet de beleggingsverzekering (lees premie 100 euro per kwartaal) die voor 90% gegarandeerd wordt maar het is 90% van de waarde in de belegging, in het garantfonds dat gegarandeerd wordt. in therorie is er van uw premie dus maar 87 euro ingelegd en daarvan wordt 90% gegarandeerd: 78,30 euro.


ook ik heb in 2001 dit product genomen en achteraf pas de hoge kosten gezien. ik heb er toen vrij snel al voor gekozen om de premie drastig te verhogen omdat bij een hogere premie, de kosten omlaag gaan. ik betaal nu maar 5% en daarmee is dit product voor mij wel winstgevend geworden. ik besef dat ik in de luxe omstandigheid verkeerde dat ik dit ook kon doen. ik betaal nu echter wel 300 euro per kwartaal!


u geeft aan dat u tot nu toe 2400 euro heeft ingelegd en dat de huidige waarde 2282,27. het is duidelijk dat deze verzekering voor u niet winstgevend is op dit moment. maar dat komt dus door de hoge kosten. want als u bekijkt dat van uw 2400 euro toch 2088 euro in het garantfonds tercht is gekomen dan kunt u zien dat het garantfonds op zich wel winst heeft gemaakt.


van de postbank kreeg ik regelmatig een nieuwsbrief. zij stoppen met verzenden en geven aan dat alle informatie staat op postbank.nl/pvbeleggingsfondsen. in de laatste nieusbrief die ik kreeg staat dat de huidige garantiewaarde 6,26 per particiaptie is. van uw inleg worden voor 87 euro participaties in het garantfonds gekocht. indien u juist nu een premie zou betalen dan zou u voor uw 87 euro ongeveer 13 paricipaties krijgen omdat de koers per participatie momenteel op ongeveer 6,70 staat. op uw overzicht staat hoeveel participaties u tot nu toe heeft gekocht en u kunt uw totale garantiewaarde dus zelf uitrekenen. u weet dan hoe groot uw maximale verlies kan zijn.


voor zover ik weet kunt u niet zomaar stoppen met betalen. daarnaast kan premievrij maken nadelige belastinggevolgen hebben. handel dus niet te snel en neem een weloverwogen beslissing.


met vriendelijke groet, ida gerrits