Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2004 18:40:22
Huishouden & Energie

Schoonmaken plavuizen

omdat het ongeglazuurde tegels zijn, waarbij de cementresten in de tegels kan zijn getrokken, is de "grauwsluiter" alleen te verwijderen met een middel wat de cementresten oplost, zoiets als zoutzuur. daarna overvloedig naspoelen en laten drogen.


na het drogen moeten de tegels behandeld worden met een vocht- en oliewerend producten. dat verschillende keren aanbrengen totdat de plavuizen verzadigd zijn. daarna licht schoonmaken. ik ben er nog niet uit welk product hiervoor het beste is. het moet geen algengroei toelaten en bij regen niet glad worden.


in ieder geval mag het terras niet in dit jaargetijde schoongemaakt worden. de cementsluier houdt nu indringend water tegen. als de winter "streng" wordt, kan indringend water bevriezen. de uitzetting van water bij bevriezen is enorm. veel groter dan dat van de plavuizen. hierdoor bestaat de kans dat de tegels dus stuk vriezen. geldt ook voor de voegen, als daar water tussen kan dringen. als het een aantal dagen goed droog en warm/zonnig is, zou ik zelfs de vloer verder beschermen tegen indringend water in dit jaargetijde.


wat betreft zoutzuur. in het zeer hoge concentratie kan je er een lijk mee oplossen (geen botten) en zeer verdunde vorm helpt het in de vorm van drankje (tablet in water opgelost) mensen hun eten beter te verteren, of tewel aanvulling van het maagzuur als ze daar te weinig van produceren.


vladja