Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
namliam - 24-05-2008 20:42:27
Geldzaken & Recht

Verplicht op een andere locatie te gaan werken

uitzendbureaus worden rijk door jou te laten werken voor 1 euro per uur en 2 euro per uur te vragen aan betrevende winkel waar je werkt. langer termijn werken voor een uitzendbureau is geen goed idee! daar wordt maar 1 partij rijk van, het uitzendbureau!


mogelijk houden ze zijn oude standplaats aan onder het mom "daar ben je eigenlijk voor aangenomen". als dat veel dichter bij is/was, dan zou dat kunnen. maar dan nog is 36 euro erg weinig.


het is mogelijk dat men de kosten van openbaar vervoer aanhoud, maar 36 euro per maand voor openbaar vervoer ... is weinig.


voor zover ik weet is er een maximum van 19cnt per km, en wordt dat maximum door bijna iedereen gehanteerd. helaas is het geen verplichting.


is het uitzendbureau of de echte werkgever het probleem qua overuren? als het echte bedrijf de uren ondertekend heeft en hij die uren netjes heeft ingeleverd bij het uitzendbureau, dan is het uitzendbureau simpelweg in gebreke. een simpel briefje van "in gebreke stelling" en eis tot uitbetaling binnen een 2 weken oid en vervolgens naar de rechter indien noodzakelijk.


als de werkgever zelf de uren niet wil tekenen, dan zou ik klagen bij hetzelfde uitzendbureau alhoewel die waarschijnlijk weinig hard zullen zijn tegen hun klant, zij verdienen meer aan die winkel dan ze zullen verdienen met zijn uren.


per direct stoppen met overuren maken. tijd = tijd, 4:30 naar huis = 4:25 beginnen met opruimen, 4:29 bij de prikklok staan en 4:30 de deur uit.


probeer zsm een andere baan bij voorkeur rechtstreek bij een baas/winkel te vinden. 99.9% zeker dat je meer zal gaan verdienen. immers het uitzendbureau wordt er niet meer rijk van. en als het dichterbij is dan is dat alleen maar mooi.