Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 29-05-2008 10:51:14
Huishouden & Energie

Houtworm

een zeer vervelend verhaal voor u !!!


gezien de wetgeving op dit gebied had de vorige bewoner u zelf en spontaan moeten attenderen op de zgn. verborgen gebreken. dit is bij wet geregeld. wat eigenlijk nog schandelijker is dat de bouwtechnisch inspecteur hierop had moeten controleren omdat deze kwaal te vaak voorkomt in de bestaande bouw.


u zult de algemene leveringsvoorwaarden van deze inspectie moeten nakijken of dit zgn. verborgen gebrek in de omschrijving van werkzaamheden was opgenomen en hoe het zit met de event. aansprakelijkheid aangezien deze inspecteur deze gebreken over het hoofd heeft gezien. ik ben bang dat deze voorwaarden juridisch goed in elkaar zitten, maar wellicht is er een zgn. garantieregeling, arbitrage of ombudsmanservice van toepassing waarop u deze inspecteur alsnog (gedeeltelijk) kan aanspreken.


voor wat betreft de vorige eigenaar kunt u dit alleen nog via een civiele procedure via de rechter aankaarten. u dient de vorige eigenaar alsnog schriftelijk en aangetekend in gebreke te stellen en te vermelden dat de eigenaar bij de verkoop elementaire informatie achterwege heeft gehouden (dwaling). u moet dan wel kunnen aantonen dat deze plaag al voor de verkoopdatum aanwezig was. er zijn genoeg solide schimmebestrijdingsfirmas die dit voor u kunnen aantonen. wellicht is er een aanvullende bepaling gemaakt - al dan niet opgenomen in de notarieele stukken - waarin de eigenaar aangaf de woning zonder verborgen gebreken aan u te leveren. kijk bv. de akte van levering eens na dat de woning in goede staat aan u wordt geleverd.


informatie vragen bij de vereniging eigen huis is een goede stap.


ik hoop dat u een juridische rechtsbijstandverzekering heeft om deze extra onvoorziene kosten alsnog te verhalen.meestal betreft het een langdurige procedure om uw gelijk te krijgen. maakt u vanaf nu direct foto,s van deze schades (inclusief de datum van de opname) zodat u een beter verweer krijgt voor de rechter.


om uw hout in de woning te beschermen teggen blauwschimmel, boktor en houtworm is maar een goede remedie: vooraf onbehandeld hout impregneren met schimmelwerende preparaten ( o.a. verfproducten van touwen ) en of anders al uw hout dekkend afschilderen met een syntetische lak (op terpentinebasis en niet op waterbasis !!) zoals bv. met een grondverf of lakverf. in dit geval zullen de meeste schimmels en beestjes dit hout niet aantasten omdat ze niet door de verflaag heen kunnen komen en of giftige verfstoffen opvreten).


is het hout aangetast dat is bestemd om de boel af te timmeren ( dus niet voor dragenden en constructieve constructies) dan behoeft u niet gelijk in paniek te raken, wel blijft het natuurlijk een plaag dat u steeds kleine hoopjes aantreft.


veel succes toegewenst !!