Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ra
racle - 02-06-2008 14:44:42
Huishouden & Energie

Weren van ander mans katten

hallo,


wij hadden het probleem dat onze katten, in onze tuin, gepest werden door de kat van 2 huizen verder.


de oplossing die we gedaan hebben:


in de tuin van de buren naast ons een ultrasoongenerator geplaatst, zie http://www1.nl2.conrad.com/scripts/wgate/zcop_nl2/~fln0yxrlpti5mjkwnjg3mji=


deze geeft een hoge piep als de kat binnen het bereik van het apparaatje komt. mensen horen die piep niet en katten houden er niet van.


verder hebben we een net gespannen om de tuin. maar aangezien jullie al een schutting hebben, zou je een stuk gaas hier boven op kunnen plaatsen dat lichtjes omgebogen is naar de kant waar de katten vandaan komen.


maar waarschijnlijk is het niet nodig als je aan weerszijde van de schutting zo'n generator plaatst.


je moet hem echter wel zo neer zetten dat struiken of bomen het geluid niet blokkeren. het werkt nl. als een soort bundel die zo'n 20m ver gaat. maar staat er iets in de weg dan gaat hij maar tot aan die plek waar de blokkade staat.


anders is er ook schrikdraad, speciaal voor kleine huisdieren, dat je op de schutting kunt plaatsen. maar dat is vrij veel werk.


succes