Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 11-06-2008 11:22:45
Vakantie & Reizen

Baltische staten

beste nico,


een aantal jaren geleden (nog net voor de toetreding van de landen bij de eu) heb ik een dergelijke reis ondernomen, met veel plezier. reken sowieso op twee dagen om de baltische landen te bereiken. wij zijn toen 's morgens rond 6:00 vertrokken, met het idee om diezelfde dag polen te halen. dat hebben we op onze sloffen gehaald dankzij de duitse autobahn. 's avonds een hapje gegeten in gdansk en later een pensionnetje gezocht. in polen vind je vrij betaalbare hotelletjes overal langs de weg, gericht op de duitse toerist, met name in het merengebied (noord-oost-hoek van polen). zeer de moeite waard om daar een paar dagen te stoppen: veel water en bossen, dus leuk als je van natuur houdt.... voor reizen door polen moet je echter wel de tijd nemen: de meeste wegen zijn 80km-wegen, over het algemeen van goede kwaliteit. alleen dichter bij de litouwse grens werden de wegen slechter, maar dat kan nu veranderd zijn. tegen het eind van de middag van de tweede dag waren we in litouwen.


in de baltische staten zelf zijn de wegen goed bereidbaar, maar in dorpjes zelf kan dat nog wel eens tegenvallen. campings zijn wel te vinden, met name langs de oostzeekust, maar je moet ze wel zoeken en verwacht geen topkwaliteit. zelfde geldt voor pensionnetjes/hotels, maar die zijn in de steden wel gewoon overal te vinden. kwaliteit verschilt sterk (we hebben in litouwen in kaunas in een betonnen kolos overnacht, ingericht in jaren '60 sovjet-stijl).


voor wat betreft de veiligheid, deze is niet anders dan in andere landen. gebruik gewoon je verstand, zoals je dat altijd zou doen. laat geen spullen onbeheerd in de auto, e.d. garagebedrijven zijn ook gewoon overal te vinden in de grotere dorpen en steden, met name in litouwen en estland. letland is wat dat betreft een beetje de meest armoedige van de drie. rij je in een moderne auto, wees dan wel bereid op wat extra aandacht van de bevolking, die nog veelvuldig in oude lada's en zesdehands (uit met name duitsland geïmporteerde) auto's rijden. mijn knalgele ford ka trok in elk geval flink wat aandacht.


over het algemeen zijn de steden het meest interessant, daarbuiten valt niet veel te zien, tenzij je van lange stukken fietsen houdt. de stranden in de kuststreken zijn niet druk bezocht (m.u.v. de steden) en ook niet overal even schoon.


mocht je verder vragen hebben, laat maar weten.


mvgr - b