Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 11-06-2008 19:47:26
Geldzaken & Recht

Sparen

uw vraag is niet direct te beantwoorden.


gezien de vele kritiek over alle spaarvormen en de zeer lage rendementen is het niet meer zo dat uiteindelijk uw opbrenst veel meer zal dan dan dat u zelf - via bv. een internetspaarrekeing - de komende 20 jaar gaat sparen. bent u secuur en standvastig om elek maand geld weg te zetten dan heeft u over 20 jaar beduidend meer gespaard dan dat een verzekeringsmij of bank dit voor u gaat doen.  grootste voordeel is dat uzelf baas blijft over uw eigen geld. als u tussentijds uw verzekering of bankspaarvorm opzegt (volgens recente cijfers stopt 60 % van alle spaarders vroegtijdig met de door hen gekozen spaarvorm) betaald u een boete of is uw opbrenst minimaal omdat de bank eerst haar eigen kosten van de opbrenst zal gaan aftrekken. als blijkt dat u over circa 10 jaar zelf geld apart heeft gezet en heeft gespaard zal een actieve bank u zelf wel een benaderen over een nog hogere rentevergoeding. voordeel is dan toch dat u al die tijd uw eigen geld beschikbaar heeft gehad.


banken die een hoge (internetrekening) rente vergoeden zijn bv binck dsb en zelfs de amrobank. niet de postbank doen hoor, al die loslopende leeuwen met jan mulder en johan cruiff is allemaal show en kost veel geld waaraan u ook meebetaald.


buitenlandse banken uit bv ijsland, turkije maar ook ierland en engelenlnad bieden momenteel vaak meer dan 5 % rente per jaar. enige voorzichtigheid is hierbij gewenst, maar - mocht er iets verkeerd gaan - de nederlandse bank garandeeert u dat u tot maximaal 20.000 euro geheel wordt vergoed mocht er iets met deze banken op termeij gebeuren.


spaartegoeden vallen in box 3. indien dit tegoed ( het verschil tussen uw tegoeden en bezittingen (niet uw koophuis) minus uw eventuele schulden van persoonlijke leningen,bankleningen, etc. ) hoger is dan  e 23,000,-- euro moet u jaarlijks hierover 1,2 % rendementsheffing via uw inkomstenbiljet opgeven.


al met al blijft uw opbrenst toch altijd meer dan bij een spaarvorm van een bank. voor het gaan sparen van een lijfrent is uw inleg en de looptijd relatief te kort om een redelijk rendement te halen. ook in dit geval bent u vaak aan een bank of verzekeringsmaatschappij gebonden die altijd eerst hun eigen kosten er uit halen en u slechts een beperkt bedragje garanderen.


in uw situatie geldt: wat u zelf kunt doen is altijd voor u het beste en geeft het beste resultaat. anderen willen altijd profiteren van uw eigen spaarzin.


succes  en geniet over 20 jaar van uw eigen zuur verdiende vermogen !!


ridder