Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
messedup - 13-06-2008 14:03:46
Computers & Telefonie

Externe harde schijf

Ik koop nooit kant en klare externe hd`s, maar altijd losse hd`s met een aparte coolermaster esata/usb behuizing. de garantie bij losse hd`s is bijna altijd aanzienlijk beter (direct omruilen bij een defect, en dan niet alleen de eerste 2 weken. garantie van 3-5 jaar. i.p.v meestal 1 jaar), bij een hd met bad sectors krijg ik een nieuwe mee om eerst alles te kopiƫren indien nodig, en je kan zelf bepalen welk merk je wil.
bij de coolermaster behuizing zit een esata bracket, dus ook op pc`s zonder esata aansluiting te gebruiken. (moet uiteraard wel een interne sata aansluiting aanwezig zijn.) aanzienlijk sneller dan usb.
met de goedkope lacie desktop heb ik erg slechte ervaringen, de exemplaren die ik heb gehad waren voorzien van een seagate schijf, maakten extreem veel lawaai en werden erg heet. bovendien was de snelheid zelfs voor usb 2 extreem laag (15 mb/s max).
een coolermaster esata/usb behuizing met een samsung f1 serie hd is mijn favoriete combinatie. erg snel, erg stil, wordt niet te warm en een prima prijs/kwaliteitsverhouding.