Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 13-06-2008 15:47:43
Geldzaken & Recht

Terecht beslag??

briggita,


nee dit kan niet.


in het afgelsoten convenant staat een clausule wat er moet gebeuren als een van de partners aanzienlijk meer of minder inkomen gaat krijgen, in vele gevallen kan dit onderhands (zonder tussenkomst van de rechter) worden aangepast.


volgens de wettelijke regeling mag uw man een bepaald inkomen hebben omdat hijzelf elders ( bij u ) recht heeft om huur te betalen en zichzelf onderhouden, voor het overige bedrag moet hij dan ( in ieder geval voor zijn kinderen) allementatie blijven betalen.


een kortgeding heeft geheel geen nut (dit kost enkele weken wachten en u circa 2000 e aan kosten) ook zijn uitspraak zal weining hebben gezien het ontbreken van dwingend recht.


ik sluit mij aan bij het vorige advies: zoek direct een andere advocaat die gespecialiseerd in echtscheidingszaken, uw huidige advocaat had u reeds lang en goed moeten adviseren over de wettelijke regelingen van mensen die in een minimum situatie zitten. ook als u een advocaat heeft toegewezen gekregen bij gebrek aan voldoende inkomen heeft u recht op een goede bijstand