Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-11-2004 15:39:24
Geldzaken & Recht

Lening mee naar buitenland

molly,


een mogelijke constructie zou  zijn dat je vanuit een al bestaande  levensverzekering  een onmiddelijke (deel)kapitaal uitkering van 7,000 € vraagt. levensverzekeringen zijn in het algemeen niet gevoelig voor grensoverschrijdende betaling. je kan dus die veerzekering laten lopen..  zolang je de premies blijft betalen, en verder hoef je zich daar niets meer van aan te trekken. wel krijg je aan het einde vabn de verzekring 7,000 euro minder vergoed. een levensverzekering zal echter geen deelkapitaal uitkeren dat hoger is dan waar je al rechetne voor opgebouwd hebt. dus met het nú afsluiten van een levensverzekering kom je er niet. 


nu, gerekend dat het bedrag toch vrij klein is zou je, in nood toestand ook wel kunnen spelen met  het openen van aantal bankrekenigen bij verschillende banken die je dan ook een crediet limiet zullen toekennen, vaak tussen 1,500 en 2,500 € per rekening. kleinere banken zijn daar doorgaans meer flexibel in. je haalt dan het maximaal toegestaan bedrag min 14% uit die rekeningen , en zorgt verder voor het maandelijks doorbetalen van de rente evenals een kleine terugbetaling van het geleende geld om, met de tijd, van de schuld af te komen. wel moet je informeren over grensoverschrijdend verkeer op de bankrekening. sommige banken hebben daar ook moeite mee, anderen sturen je de rekeninguittreksels graag naar een adres in het buitenland als je dat hen vraagt. dit is wel een dure en wat kromme constructie, maar zou je wat armslag geven tot dat je een lening in het buitenland hebt geregeld wat uiteraard toch altijd de beste oplossing zou zijn. afhankelijk van naar welk land je vertrekt kan het daar vrij gemakkelijk zijn om een lening te krijgen.


groetjes,


ewi