Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-11-2004 21:42:40
Geldzaken & Recht

Lening mee naar buitenland

ik zou de bank aangetekend laten weten, dat u heeft afgezien van het verhuizen naar het buitenland, omdat u niet in staat bent de lening in één keer af te lossen. u stelt in de brief dat u de lening verder voortzet op grond van de overeengekomen voorwaarden, waardoor er niets verandert in de voorwaarden zoals die altijd al golden. de bank heeft dan geen grond meer om de volledige aflossing ineens te vorderen. u gaat gewoon door op de oude voet.


als u toch naar het buitenland verhuist,  zult u aannemelijk moeten maken voor de bank dat u nog in nederland verblijft. dus u moet een nederlands adres hebben. u kunt de bank laten weten na enige maanden dat u verhuisd bent. u kunt gedurende enige maanden uw post op het oude adres laten komen en door een verhuisbericht van de ptt uw post laten doorsturen aan een ander. daarna stuurt u een verhuisbericht aan de bank naar het ander adres. banken hebben geen recht op inzage in het bevolkingsregister.


u moet dan wel iemand vinden die het risico wil nemen om u op een ander adres te laten inschrijven. zolang u echter via een andere nederlandse bank uw verplichtingen nakomt (zodat de bank niet ziet dat u in het buitenland verblijft), is er geen haan die daar naar kraait. het enige waar de bank wil is dat ze betaald worden. en zoalng ze maar op tijd betaald worden, maken ze geen problemen. sterker nog, ze kunnen geen problemen maken. alleen als ze weten dat u in het buitenland zit.


deze oplossing verdient geen schoonheidsprijs.


vladja