Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-06-2008 23:49:53
Huishouden & Energie

Antie blaf hondenhalsband

aan annepiepje,


wij werken met 2 antiblafbanden van de firma altranet. de ene heeft 6 instelling niveaus en de duurste heeft er 18. ze werken beide met een waarschuwingssignaal vooraf. ze stellen zichzelf automatisch een niveau hoger als de hond niet binnen een bepaalde tijd reageert door te stoppen met blaffen. blaft de hond echter langer dan een minuut achter elkaar door, dan schakelt de band automatisch uit. het is dus niet zo dat de hond continu gestraft wordt als hij niet op de band reageert.


maar het beste zou zijn als u de hond zijn gedrag af zou kunnen leren door het te negeren! iedere keer dat u op zijn "gezeur" reageert, op wat voor een manier dan ook, is een beloning voor hem. het is een proces wat even duurt, maar wel een bijkomstig voordeel heeft... u geeft daar namelijk onomstoten mee aan dat u de leider bent! als zo'n band gebruikt wordt, zal dat in dit geval denk ik wel helpen, maar is uw rol niet bevestigd, hij weet immers niet dat u het bent die hem het "zeuren" onmogelijk maakt. is het misschien een optie om hem als hij zeurt 1 keer te vertellen te stoppen. als hij niet reageert hem direkt in de bench, schuur of tuin oid doen. als hij uit uw nabijheid is, is negeren dan misschien wat makkelijker. dan pas weer aandacht gevenen binnen halen als hij rustig is en zich er bij neergelegt heeft.


succes!