Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
chrisz - 01-07-2008 03:52:57
Computers & Telefonie

Wie weet een goede internet provider?

Hoi jan,

ik heb in het verleden een aantal providers gehad zoals xs4all, orange, upc en nu speedlinq welke is overgenomen door telfort.
over speedlinq ben ik absoluut  niet tevreden, ik zit nu voor de 2e keer gedurende 3 weken zonder internet en heb er in 2 weken 8 telefoontjes aan gewaagd van gemiddeld 10-15 min a 70 cpm om de medewerkers ervan te overtuigen dat mijn modem kapot is. ze roepen wel van ik hoor dat u weet waar u over praat en u bent ervaren, maar we vragen eerst een lijntest aan bij kpn welke 3-5 werkdagen duurt. standaard protocol. onderhand ben ik 3 weken verder en heeft kpn geen terugkoppeling gedaan aan speedlinq en is er 1 helder licht op de helpdesk geweest die een modemwissel aan heeft gevraagd. daarnaast is er ineens 39,95 van de rekening afgeschreven ipv 29,95! ik ben dus absoluut ontevreden over deze provider en raad je deze absoluut niet aan!
ik heb hele goede ervaringen met zowel orange alsook xs4all, echter kon de laatstgenoemde destijds de snelheid niet leveren en is deze een stuk duurder. maar goed kwaliteit heeft eenmaal zijn prijs.
ik ga nu over naar alice aangezien we binnenkort glasvezel krijgen en ik niet meer aan een lange termijn contract wil vastzitten voor die tijd.
tot slot is het zo dat met een adsl verbinding het niet uitmaakt met hoeveel mensen je in de buurt verbinding hebt, dit doet niks af aan de snelheid. in tegenstelling tot de cai-kabel, daar deel je de toegang tot internet met een aantal buurtgenoten die kabelinternet heeft. je moet het zo zien dat met adsl je een eigen oprit hebt naar de (internet)snelweg en met cai-kabel (upc etc.) deel je deze oprit.
ik wens je veel wijsheid in de i-p jungle !