Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-07-2008 21:34:56
Huishouden & Energie

Vliegjes in de vensterbank

Het kan haast niet anders of het is een van de drie soorten fruitvliegjes. in de zomer (vochtig, warm) hebben veel mensen hier last van. hieronder wat tips: 

laat geen fruit, groente of andere verse producten rijpen in de keuken. verpak het in folie of in een goed gesloten kast. zo voorkom je dat de fruitvliegjes het ruiken en ze komen niet zo snel binnen.


laat fruit niet liggen als het eigenlijk al te rijp is. veel mensen laten fruit in de fruitschaal liggen, ook al eten ze het niet meer op. gooi het weg!


zorg dat je geen afwas hebt staan en ruim je aanrecht altijd netjes op. fruitvliegjes kunnen makkelijk leven van de kleinste restjes die achterblijven.


zet geen afvalemmer in de keuken of leeg deze elke dag in de container buiten. doe al het afval in een plastic zak en sluit deze goed af als deze in de kliko gegooid worden.


fruitvliegjes houden van wijn, bier en frisdrank. dus laat geen (bijna) lege flesjes staan op het aanrecht maar spoel ze om en zet ze buiten of in de schuur. de vliegjes houden ook van katten- en/of hondenvoer, dus geef huisdieren net voldoende voedsel, zodat het niet blijft staan. geef planten niet teveel water. ververs bloemenwater elke dag.

leg dagelijks een doorgesneden halve sinaasappel neer met kruidnagels erin. dat helpt iets. tocht ook. als het erg is, spuiten met insectenspray.

sukses.