Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonnieboy
tonnieboy - 03-07-2008 23:08:26
Huishouden & Energie

Gaslek

Als de leiding in de straat een gaslek heeft gehad bestaat er geen reden of noodzaak om ook de huisaansluiting of dienstleiding naar uw woning te vervangen. het zou kunnen dat er wel aanleiding bestaat vanwege verzakking van de bodem om de huisaansluiting te vervangen en dan direct een polderstuk te plaatsen, maar als de kruipruimte niet via de normale manier bereikbaar is dan zijn er twee mogelijkheden, namelijk het buiten de gevel plaatsen van een trekvaste koppeling met polderstuk of het ondergraven van de fundering om dan toch in de kruipruimte te kunnen komen.
normaal gesproken zal een gaslek alleen op de plek des onheils worden hersteld of vervangen en de distributieleiding in de straat staat weliswaar in openverbinding met de dienstleiding maar voorzover ik vanachter mijn bureau kan beoordelen is geen noodzaak om daar ook iets te vervangen, tenzij ze daarvoor gewichtige redenen hebben en dan blijven de twee genoemde opties over om toch economisch te kunnen herstellen. succes ermee.