Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-11-2004 00:26:17
Voeding & Gezondheid

Broodbakmachine

welke broodbakmachine is afhankelijk van wat voor ´n brood je wil bakken en hoeveel broden in de week. grof volkoren en speciale bruinbroodsoorten lukken op onze inventum ebm 100 of 120 niet echt super. voor speciaal brood als glutenvrij, rijstbrood etc. zou ik een breville aanraden. deze hebben een gegoten alu bak ipv gevouwen blik. hierdoor is de warmtespreiding tijdens rijzen en bakken veel beter. er zijn 2 typen: een kleine met warmte-elementen in het bakblik gegoten, en een grotere met hetelucht-verwarming. de duurdere panasonics hebben stevig bakblik en ook hetelucht verwarming. 


voor gewone broden, of om te proberen kun je beter een relatief goedkope machine nemen, maar let erop dat ze een goed volkoren-programma hebben. veel goedkope machines missen dat toch, of leveren half werk, hoewel ze vaak uit dezelfde fabriek lijken te komen. de goedkope machines werken met convectieverwarming, wat een veel mindere warmtespreiding geeft.


aantal broden; vanwege de lichte blikkwaliteit en lichte lagers, kneedarm halen de meeste modellen de 500 broden niet. dan moet het bakblik of lager vervangen worden, valt buiten garantie. bij uitzondering wordt 1000 broden gehaald. een toplijn model van panasonic/breville bakt circa 4 tot 5000 broden voordat lager & bakblik versleten zijn. een breville is daarna nog goedkoop te reviseren ook. zoiets is natuurlijk niet zinning als je alleen in het weekend een broodje bakt.