Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-07-2008 11:33:34
Geldzaken & Recht

Bank verplicht om spaarder te informeren wanneer zij niet meer onder depositogarantiestelsel valt?


als de dnb zomaar de vergunning intrekt mag de instelling niet meer als bank functioneren.
uiteraard worden de spaarders dan geïnformeerd, die krijgen van de bank een briefje dat hun rekening wordt opgeheven en of ze een tegenrekening willen opgeven waarnaar hun saldo gestort moet worden. zoniet dan is de instelling illegaal.

andere mogelijkheid: van der hoop-scenario. bank gaat failliet, jij als klant komt er zelf achter dat er geen bank meer is of je ziet het in de pers.
de dnb zet een advertentie in de krant en de spaarders moeten een claim indienen. als je je niet afsluit van radio, tv en krant zal zoiets je niet ontgaan.

iets wat je wel zelf in de gaten moet is of banken niet stilletjes samen onder één vergunning gaan werken.
voorbeeld: je hebt een saldo van 20000 bij abn-amro en een saldo van 20000 bij fortis, beide dus volledig gegarandeerd. ooit zullen deze twee banken volledig fuseren en onder één dbn-vergunning gaan werken. je hebt op dat moment een saldo van 40000 bij de fusiebank, niet meer volledig gegarandeerd dus.