Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jojanda - 13-07-2008 23:22:44
Geldzaken & Recht

Weer gaan werken

ridder schreef :

de toeslag die u bedoelt is de zorgtoeslag.


onzin. zorgtoeslag krijg je maandelijks uitbetaald. alleen als je het voor de eerste keer aanvraagt kun je dit met terugwerkende kracht krijgen. daarna krijg je het maandelijks, en niet jaarlijks, zoals de vraagsteller verteld.


door de invoering van de zorgverzekering werden werkenden verplicht hieraan mee te betalen voor max. e 1224,00 (tarief 2007). deze extra premie werd door werkgever of uitkereringsinstantie gecompenseerd. niet werkenden bijv. zelfstandigen, freelancers, alphahulpen, huismoeders etc .betaalden een afwijkende premie.  om deze zorg betaalbaar te houden werden mensen met geen inkomen door de belastingdienst gecompenseerd met max 1223,-- e. dit is dus de zorgtoeslag.


ook deels onzin. je haalt hiertwee begrippen door elkaar. je hebt de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet, en dat is een bijdrage die iedereen betaald die inkomen heeft. en wel over de 1e €30.623 euro betaal je afhankelijk van het feit of je werkgever dit vergoed 6.5% of 4.4%. maximaal was je eigen bijdrage dan €1990 euro of €1320. deze bedragen zijn dus inkomens afhankelijk.


als tegemoetkoming in de kosten, is er inderdaad de zorgtoeslag. dat is bedoeld om , zoals het woord al zegt, tegemoet te komen in de kosten van de zorgverzekeringswet. en dan moet je heel concreet denken aan de kosten van de basisverzekering en/of aanvullende premies. deze tegemoetkoming is niet bedoeld voor de inkomensafhankelijke bijdrage zvw, want die betaal je via je loon... willen of niet. alleen militairen, gedetineerden en gewetensbezwaarden zijn de uitzondering op deze regel.


<knip berekening>

in uw geval: gezien uw verhaal is algemeen geldend dat 1 of 2 dagen per week werken tegen een laag loon niet zo heel interessant is. wel krijgt u een beetje arbeidstoeslag als werkende maar dit is toch minder dan de zorgtoeslag. ook als u volgend jaar uw kinderen in de buitenschoolse opvang of kinderopvang laat overblijven totdat u savonds thuis komt, gaat uw eigen bijdrage zeer fors omhoog en dat moet u ook zelf gaan betalen vanwege de bezuinigingen van mijnheer w. bos te den haag.


komop....zorg dat je eerst je begrippen en je kennis op een rijtje hebt. zorgtoeslag is iets heel anders als de arbeidstoeslag, waar de vraagsteller het niet over heeft.


als de vraagsteller gaat werken, en er zijn kinderen, dan kan mw in aanmerking komen voor verschillende heffingskortingen, en dat zijn allemaal kortingen op het te betalen bedrag aan belasting. denk alleen maar aan de algemene heffingskorting, de arbeidskorting, de combinatie korting en de aanvullende combinatie korting.



als u toch dienbaar wil zijn. probeer vrijwilligerswerk in uw buurt te vinden die u een vaste onbelaste vergoeding geeft ( max 150 e per maand) en/of uw reiskosten onbelast wil vergoeden o.b.v. openbaar vervoer of 0,19 / km . u doet hiermee goed werk in de privaat publieksrechtelijk sector (zorg, ouderzorg, school, sport) leuke contacten en zo te regelen dat u thuis bent als uw kinderen uit school komen.


vind je dit nu niet een erg kleinerende opmerking? als vraagsteller wil gaan werken, dan is zij oud en wijs genoeg om dit zelf te kunnen bepalen. ik denk dat vraagsteller dit wil omdat zij dit graag wil, en niet om dienstbaar te zijn.... vrouwen hoeven niet meer dienstbaar te zijn in de 21e eeuw....
 


jojanda