Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

da
dagogert - 18-07-2008 13:55:31
Computers & Telefonie

Intel of amd

beste robasmat,


de generale specificaties van beide processoren zijn gelijk qua verwerking en heten daarom compatibel te zijn. maar...


de interne verwerking bij amd is vooral gericht op vector-berekeningen terwijl intel van oudsher sterk is in input/output (i/o), indexing en filtering.


dit betekent, dat amd goed ingezet kan worden waar veel gerekend wordt (denk aan games, video, sound ed). intel kan daarentegen beter worden ingezet voor databases, data-verwerking, memory ed (dus windows en dan vooral vista, veel files, opslag, indexering ed).


hoewel beide chips compatibel heten te zijn zijn er toch verschillen op het moederboard die al dan niet optimaal gebruik maken van de specifieke kracht van een processor. intel vindt een hoge bussnelheid fijn, terwijl amd zich bijv extra goed voelt met een sterke video-kaart.


maar laat je niet gek maken door alle antwoorden... de verschillen tussen beiden zijn marginaal en hooguit te meten in enkele procenten. de samenstelling van de componenten (cpu, moederboard, bus-snelheid, cards, schijven) is veel belangrijjker en geeft een beter resultaat mits goed samengesteld. dit kan namelijk hele tientallen procenten schelen.


suc6 dus met je keuze en sterkte.