Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 23-07-2008 21:39:49
Geldzaken & Recht

Nieuwe factuur met brandstoftoeslag

---de anvr biedt hier duidelijkheid over: "als de volledige reissom nog niet is voldaan mag de touroperator de brandstoftoeslag doorbelasten tot 20 dagen vóór de dag van vertrek. als de volledige reissom wel is voldaan mag de touroperator geen brandstoftoeslag meer doorbelasten vanaf 6 weken vóór de dag van vertrek. er geldt dan een prijsgarantie."


de brandstoftoeslag is trouwens alleen van toepassing bij lijndienstvluchten en buitenlandse charters. voor een pakketreis waarbij de vlucht wordt uitgevoerd door een nederlandse chartermaatschappij, geldt een zogeheten prijsgarantie. hierbij worden tussentijdse verhogingen van toeslagen niet doorberekend aan de klant.


je bent overigens niet verplicht de brandstofverhoging of vliegtaks te betalen. in dat geval kan de touroperator er voor kiezen de reis te annuleren en je het betaalde geld terug te geven.maar dan gaat die vakantie dus niet door. ---------


http://www.z24.nl/bedrijven/transport_vervoer/artikel_23644.z24