Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-07-2008 00:55:33
Geldzaken & Recht

Zijn dit geldige redenen om ontslag op staande voet te nemen? deel 2

Dag blackblossom,

gezien je briefconcept zit de situatie je erg hoog. en terecht.

zoals 610 al opmerkte, is het niet verstandig uit jezelf weg te gaan, zolang je nog niet verzekerd bent van ander werk.
hij geeft zoals gewoonlijk jammerlijk genoeg geen aanwijzing(en) hoe het verder aan te pakken.

als je zelf ontslag, al dan niet op staande voet, neemt, is het een ontslag op eigen verzoek en dat wordt als verwijtbare
werkloosheid uitgelegd, wat de oorzaak ook is. dus je krijgt geen geld.

een werkgever hoort zo niet met z'n personeel om te gaan, zeker niet met een kennelijk niet zo weerbare vrouw. maar misschien wil hij je wel (goedkoop) kwijt.
zo'n 35 jaar geleden heb ik op maandagmorgen een chef tegen de vrouwelijke jongste bediende van 16 jaar horen zeggen: "zo trees, nog lekker gen..kt dit weekend". en een lol dat ie had toen trees blozend wegrende.... dat vond ik toen al niet kunnen en daalde hij in mijn achting. gelukkig werkte ik niet bij hem.

in ieder geval zou ik de brief niet zo aan mevrouw zenden. als je idee hebt dat mevrouw er wat aan kan doen en het is mogelijk, lijkt het me verstandiger eerst een gesprek van vrouw tot vrouw met mevrouw aan te gaan. maar alleen als je er om wát voor reden dan ook wél wilt blijven werken.

als je er eenmaal weg bent mag je mevrouw wel (per brief)inlichten over dit vrouwonvriendelijke, puberale gedrag en dat je daarom bent weggegaan.

mijn advies, zoek snel een andere werkgever. en, let op, in je getuigschrift mag niets negatiefs, ook niet tussen de regels, staan.

wil je er toch blijven, zoek dan contact met een maatschappelijk werkster. met de nadruk op -ster, of een juridische adviesdienst zoals een wetswinkel. in grotere plaatsen zijn deze. vaak is het eerste half uur gratis. ben je lid van een vakbond, kun je daar ook gratis advies en in bepaalde gevallen ook gratis juridische bijstand van krijgen om je arbeidscontract door een kantonrechter te laten ontbinden wegens onwerkbare situatie. maar dan moet je wel met bewijzen en/of getuigen komen welke het gehoord of gezien hebben.

houd wel in de gaten dat het jou verhaal is, zoals jij het beleeft. dat hoeft op iemand anders niet dezelfde impact te hebben als bij jou.
en je werkgever ziet het totaal anders.

sterkte gewenst.

hardware error man.