Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 17-08-2008 10:52:06
Computers & Telefonie

Opstartprobleem

Het lijkt er op dat de bios, telkens nadat de pc langere tijd heeft uitgestaan, niet meer weet wie of wat ook al weer de harde schijf was (baracuda st3250823as). waarschijnlijk is de batterij op het moederbord leeg.

een nieuw knoopcel batterijtje (waarschijnlijk een cr2032 van 3volt) op het moederbord kan hier wonderen verrichten. koop voor je iets anders doet dus eerst zo'n nieuwe batterij nadat je gecontroleerd hebt of het inderdaad een cr2032 (of vergelijkbaar type) is. een nieuw batterijtje kost een paar euros, dus dat zijn de kosten niet.

haal alle stroomtoevoer van de pc en maak de kast open.
pak altijd eerst met een hand de kast vast.
zoek op het moederbord naar het metaalkleurige platte batterijtje.
let goed op hoe het batterijtje geplaatst is (+ en - pool).
til het metalen lipje dat de batterij tegenhoudt iets op en haal het batterijtje voorzichtig uit de houder. koop een nieuw batterijtje en plaats die in de houder op het moederbord met de + en de - zijde in de juiste positie, net zoals bij de oude batterij.

je kan de pc ook meenemen naar een goede pc-winkel en hem daar laten controleren.

gsm