Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jv
jvdbroek - 21-08-2008 20:11:16
Geldzaken & Recht

Kosten voor aansluiten gas/water

kijk goed in het koopcontract of de eenmalige aansluitkosten voor gas, water, elektra, cai, glasvezel maar ook riool enz. inderdaad niet inbegrepen zijn. vraag eventueel hulp bij deze soms lastige teksten.
indien niet inbegrepen, ga dan naar www.aansluitingen.nl of www.huisaansluitingen.nl (voor brabant en limburg) en kijk daar voor de aanmeldprocedure en de kosten. kijk ook naar de levertijd, zeker bij nieuwbouw. meld ruim van te voren aan.
let op: er is verschil tussen de netwerk-bedrijven (voor de leidingen in de grond) en de energieleveranciers. alleen de energieleveranciers mag u zelf kiezen (ook als de aansluitingen wel in de koop inbegrepen zijn).
meestal kunt u het internet-abonnement eenvoudig verhuizen via uw huidige provider. als er via de huidige provider geen aansluiting mogelijk is op het nieuwe adres (bv geen glasvezel aanwezig), zult u op zoek moeten naar een ander.
tip: probeer (via de makelaar/verkoper) het adres te krijgen van uw nieuwe buren: twee weten meer dan een en samen staan we sterk.