Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 23-08-2008 00:13:11
Geldzaken & Recht

Tuin aanleg

@ marcel,


is het niet zo, dat personeel van dat bedrijf niet zomaar op iemands grond mag komen, zonder toestemming? het is zelfs zo, dat de eigenaar, na minimaal 2x vorderen, die personen zelf mag verwijderen.


retentierecht is het recht om iets niet terug te geven (wat reeds in bezit is van een bedrijf -- ophouden), indien er niet betaald is...... maar om zomaar iemands eigendom te betreden en daar, in dit geval, de stenen weer weg te halen, is m.i. diefstal.


"hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft ...."


de wanbetaler is namelijk eigenaar geworden van die stenen. er is alleen een contractuele wanprestatie verricht door de opdrachtgever.


als dat bedrijf deze zaak formeel wil afhandelen, zullen zij, indien er geen toestemming wordt gegeven om dat grondstuk te betreden, naar de rechter moeten stappen. dit zou dan kunnen gaan via een incassobureau.


uiteraard blijft het het beste om die rekening alsnog te voldoen. want wat er ook gebeurt, betalen moeten ze..... al was het alleen maar het uurloon, na eventuele teruggave van die stenen.


gr. hutch