Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

poltol
poltol - 23-08-2008 14:19:40
Voeding & Gezondheid

Ontharen mbv touwtjes.

 


het is een eeuwenoude techniek om met een simpel draadje wenkbrauwen, bovenlip en kin van ontsierende haartjes te ontdoen.


benodigdheden
het enige wat u nodig heeft, is een klosje dun garen. geen nylon, want dat is te glad. meestal wordt gekozen voor een wit draadje. u kunt gelijk aan de slag, want u hoeft dus niet te wachten op hars die warm gemaakt moet worden. geen kwasten, spatels, rollers of cassettes die gehanteerd moeten worden. een draadje is het werkmateriaal.


methode
het spannen van het draadje is een kunst die geleerd moet worden. u neemt het klosje garen in uw linkerhand en klemt het uiteinde van de draad tussen uw tanden. met de rechterhand pakt u het midden van de draad en twist deze enkele keren om uw hand. door de rechterhand wordt de nu gevormde schaar van draadjes heen en weer bewogen, waardoor de haartjes worden opgepakt en met wortel en al worden verwijderd.
door de op en neer gaande handbewegingen wordt de huid door de draadjes meteen gemasseerd. ook alle donshaartjes kan men op deze manier meenemen. ontharen met een draadje is alleen geschikt voor de fijne beharing van bovenlip, kin en wenkbrauwen, dus niet voor de benen en bikinilijn. de methode werkt snel en effectief en is dus ook uitermate geschikt wanneer bij het aanbrengen van de visagie nog snel even een paar haartjes weggehaald moeten worden. voor mensen met allergien is deze methode uitermate geschikt. doordat er niet met producten op de huid gewerkt wordt, is de huid na afloop niet geirriteerd. de roodheid na de behandeling is te verwaarlozen.


succes, poltol