Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 24-08-2008 15:57:55
Geldzaken & Recht

Gedwongen ontslag bij bedrijfsbeƫindiging

Eddy,

als de ontslagaanvraag via het cwi loopt, dan wordt er door het cwi geen ontslagvergoeding bepaald en dus ook niet gegeven.

met de ww is er nog een aspect dat speelt. als je ontslag neemt en je wordt tijdens je proeftijd in je nieuwe baan ontslagen, dan loop je een groot risico dat je geen ww krijgt. je hebt immers je vaste baan ingeruild voor het onzekere gedoe van een nieuwe baan met het risico van ontslag tijdens de proefperiode. een soort dikke bult eigen schuld.

het klinkt heel gek, maar zo zijn de regeltjes van de ww en het uwv, die de regeltjes uitvoert, zijn gek op het handhaven van regeltjes. hoe krom die in dit geval ook zijn, omdat je baan waarschijnlijk verdwijnt.

zeker zo lang er niet daadwerkelijk onteigend is, ruil je een vaste baan in voor een onzeker nieuw bestaan volgens de uwv regels. dus dan geen ww als het fout loopt. bovendien is een onteigeningsprocedure niet iets wat even op een namiddag geregeld wordt, daar gaat maanden inzitten. ik weet dat de gemeente bergen jaren bezig is geweest om een bedrijf weg te krijgen van een bepaalde lokatie. jaren nadat het bestemmingsplan al gewijzigd in agrarisch gebied, waar dat bedrijf niet thuis hoorde (autosloperij).

dus voordat er daadwerkelijk op papier onteigend is, val je onder de gewone ww regels met alle risico's van dien.

laat je goed voorlichting die iemand die gespecialiseerd is op uitkerings/arbeidsgebied en dat is niet de doorsnee jurist.

vladja