Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-08-2008 15:39:03
Voeding & Gezondheid

Wie heeft er ervaringen met de essence trainingen

beste ouder van dochter, zelf ben ik werkzaam als medicus en heb daarnaast ook de essence training en de vervolgtraining ca. 5 jaar geleden gevolgd. ik snap uw bezorgdheid, met name door de vervelende berichten die soms te vinden zijn in de media. iedere gek mag alles op internet schrijven en met een beetje angst of achterdocht is het woord sekte al snel gevonden.


een secte heeft een leider wiens woord gevolgd wordt. bij het trainingsbureau essence is er geen leider. uiteraard wel een bedrijfsleider en een leider over de trainingen, net zoals in ieder ander bedrijf. ik zelf heb de trainingsleider een keer kort gezien, hij loopt wel eens rond en controleert de kwaliteit van de trainingen. maar dat valt eigenlijk nauwelijks op. ik zou eigenlijk niet weten in welk opzicht dit bedrijf iets van een secte zou hebben. wat ik me wel kan voorstellen is dat als mensen uit de training komen en zo genoten hebben, het lijkt alsof er van alles spannends gebeurd. de training is erg enerverend en afwisselend, in die zin net een achtbaan, daar komt ook dat gevoel aan het einde vandaan. maar er is geen verheerlijking van een leider of theorie.


u zegt dat de de kosten steeds meer toenemen. welke cursus u ook volgt, deze kost geld. zo ook de essencetraining die 5 dagen lang gevolgd wordt. ik meen dat nu de kosten ca. 750 euro bedragen. iedere scholing die ik volg kost per dag ongeveer dit bedrag. de training van 5 dagen is dus relatief goedkoop. neemt niet weg dat het om een behoorlijk bedrag gaat voor veel mensen.


essence-trainings is gewoon een trainingsbureau waar je moet betalen voor de cursussen die je afneemt. misschien is het wel verstandig om uw dochter na het volgen van de essence en source training eerst eens te zeggen dat ze de dingen die ze geleerd heeft nu in haar eigen leven moet gaan doen in plaats van maar cursussen te blijven volgen. dat is n.l. ook de mening van de essence organisatie. zodra je te lang blijft hangen en maar cursussen blijft volgen valt dit ook op binnen deze organisatie en ik weet dat er wel eens cursisten hierop gewezen zijn en hen gevraagd is voorlopig eerst maar eens zelf aan de slag te gaan. u kunt trouwens altijd gewoon even contact opnemen met dit bedrijf en uw zorg over uw dochter daar neerleggen, zoals u dat ook bij school zou doen als ze daar dag en nacht zou rondhangen.


wat wel leuk is is dat je de training die je al eens gevolgd hebt gratis opnieuw mag bijwonen in de z.n. go mango. je gaat dan met een aantal andere ex-cursisten wat hand en spandiensten voor de mensen die de training voor het eerst volgen doen (jassen ophangen, koken, schoonmaken). daarnaast mag je dan nog een keer naar de training luisteren (niet meedoen) en kun je over wat dingen die je bezighouden overleggen met de trainer. best leerzaam en heel gezellig, heb ik ooit ook een keer gedaan. maar dit is puur als je daar tijd voor hebt en behoefte aan hebt.


heel veel mensen doen gewoon de training en doen er hun voordeel mee.