Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 27-08-2008 22:46:04
Auto & Vervoer

Accu opladen scootmobiel

Dag jrabel:

als gel accuus, dat zijn z.g.n. onderhoudsvrije accuus waar geen vloeistof bijgevuld kan worden, lange tijd onder de 10 volt staan, wordt de inwendige weerstand zeer hoog. zó hoog, dat ze normaal niet meer geladen kunnen worden, want er komt geen spat stroom in bij laden.

wat ik een enkele keer met succes heb kunnen doen is:

laad de 12 volt accu met 28 volt i.p.v. 14 volt. er dient dan een lamp met de stroombron in serie te zijn. b.v. één gloeidraad van een kapotte (duplo) koplamp. dan de spanning erop en laden maar. er bij blijven.
als er echt geladen gaat worden, gloeit de lamp.
als het zover is, dan de 24 volt wegnemen en doorgaan met de 12 volt lading zonder lamp.
de lamp is ervoor om de stroom niet direct te groot te laten worden als lading bij 24 volt plaats vindt.
soms lukt dit, niet altijd.

zelf prefereer ik een gewone, ouderwetse vloeistof accu. je moet wel af en toe naar het vloeistofniveau kijken en evt. met ge-démineraliseerd water op peil brengen, maar ik ondervind daarbij veel minder problemen met een te leeg geworden accu.

succes, als je de methode probeert.

hardware error man.