Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

keessie1
keessie1 - 30-08-2008 16:43:56
Geldzaken & Recht

Overwaarde huis na verkoop belasting over betalen?

iedereen vast bedankt voor de reactie,


ik dacht zelf n.l. dat de belasting (overheid) wel weer onredelijk zou zijn en je meteen weer kaal zou proberen te plukken, zoals b.v. u heeft dit jaar 100.000 ontvangen, dit zien wij als inkomen en dus beland u dit jaar in de 52% inkomens belasting groep(kassa!) of zo iets als u heeft belasting af trek gehad gedurende de loop tijd dus willen "we" een graantje mee pikken ........ik verzin maar wat.


ik heb n.l. pas 2 slechte ervaringen gehad met belasting wet geveving.


ik wilde stoppen met de spaarloon regeling en dus tevens met de gekoppelde verzekering en deze uitlaten keren, helaas .. als ik stop moet ik over het uit tekeren bedrag van de verzekering 70% belasten betalen. he !!! 70% (ja was mijn reactie ook) ik heb hem dus maar stil laten zetten (in leg vrij) tot mijn 65 ste.


ik heb een "goude" handdruk gekregen bij mij ontslag,(was meer handdruk dan goud) en ook hier over moest ik 52% belasting betalen, dus van b.v. 20.000 euro houd je 9000 over de rest is weg.


wel kun je het laten storen op een rekening waar je dan maandelijks of zo een paar euro van af kunt halen, dan wordt het minder belast maar als je even zonder werk zit en b.v. iets voor je zelf wil gaan proberen heb je het geld nodig, en dat dan een overheid er meer dan de helf van wil is wel ff een domper toch?


dus ik dacht hier zullen ook wel weer adertjes onder het gras zitten.


maar lijkt mee tevallen.


bedankt voor de reacties


groetjes keessie