Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 03-09-2008 22:01:21
Geldzaken & Recht

Netto minimum loon

--conclusie : hij ontvangt na 40 uur werken nog minder dan het minimumloon.—


dit is een foute conclusie;


 


hij ontvangt niet minder dan minimumloon, hij houd alleen na aftrek van kosten minder over dan minimumloon, dat is wat anders en dat is feitelijk zijn probleem.


 


 


----primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, 


loon is een primaire arbeidsvoorwaarde, net zoals bijvoorbeeld arbeidsduur en sociale voorzieningen. bij die laatste gaat het onder andere om (bovenwettelijke) regelingen in geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. ook de pensioenvoorziening behoort tot de primaire arbeidsvoorwaarden.


naast de primaire arbeidsvoorwaarden, geven veel bedrijven een aantal andere zaken aan hun werknemers, de zogenaamde secundaire arbeidsvoorwaarden. hier zijn er heel veel van te bedenken. een aantal voorbeelden zijn:


kinderopvang,  (lease)auto van de zaak , fiets van de zaak , laptop,mobiele telefoon , 13e maand , aandelenregeling , ov-jaarkaart , opleidingen , etc.


werkgever is niet verplicht reiskosten te vergoeden, je kiest er zelf voor zover weg te gaan werken is hier de redenering dus is het feitelijk jou probleem.


wellicht kan je zoon verhuizen?


anders zul je met de werkgever moeten onderhandelen dat hij (gedeelte)reiskosten gaat vergoeden of je anders de baan helaas niet kan aannemen door de te hoge reiskosten, mocht dit accoord zijn laat de reiskostenvergoeding en hoogte dan wel opnemen in contract/arbeidvoorwaarden.


gaat werkgever niet accoord dan overwegen een baan met betere secundaire arbeidsvoorwaarden te  zoeken.


wil de werkgever iemand graag in dienst nemen dan valt er over de reiskosten wel te onderhandelen