Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-11-2004 01:12:00
Computers & Telefonie

Pc start zelf opnieuw op

beste monique,


tja, een pc is een raar ding soms. vaak kan je er niet precies achterkomen, maar je ziet het vaak bij de 'wat oudere' pc's. ik heb het zelf ook bij mijn pc (pentium 3). het kan zijn dat hij dit vanzelf doet omdat 'ie vastloopt (teveel info op één moment). maar het kan ook zijn omdat je pc oververhit raakt. bij mij gebeurt het vaker in de zomer. ook kan doorluchten misschien helpen?!


hier een paar tips:


-> kijk ff naar je 'tijdelijke internetbestanden'. vaak hopen deze dingen zich op. dit kan je doen door in internet explorer op extra te drukken en dan naar internet-opties te gaan. ikzelf verwijder de cookies én de bestanden. het enige nadeel is dan soms dat er een paar gegevens verloren gaan op sites waar je al eerder bent geweest. b.v. highscores op een spelletjes site.


-> verder kan je je 'schijf opruimen'. dit doe ik zo 1 x per maand. scheelt over het algemeen wel een paar mb. (hier kan je trouwens ook je tijdelijke internet bestanden laten weghalen). dit doe je door naar 'deze computer' te gaan en daar met je rechter muisknop op de c: (en of andere harde schijf) te drukken. dan ga je naar 'eigenschappen' en daarna op 'schijfopruiming'. daar zie je gelijk hoeveel mb. iets op dat moment van je schijf in neemt. je vinkt aan wat je weg wilt halen en je ziet direct hoeveel mb. je weer kunt gebruiken.


-> dan is het nog misschien een goed idee om te 'defragmenteren'. deze computer -> rechter muisknop c: -> eigenschappen -> tabblad 'extra' -> defragmenteren.


-> het opgebouwde stof in de pc verwijderen. dit is een nauwkeurig klusje. pc uiteraard ontdoen van alle snoeren (wanneer hij uit is). en de zijkant(en) verwijderen. buiten of in een goed geventileerde ruimte met b.v. een bus perslucht (te halen in een doe-het-zelf-zaak) de stof uit de ventilator blazen en alle andere kleine onderdeeltjes. de rest van het stof met de stofzuiger weghalen. en naderhand ff alle draadjes weer goed aandrukken.


nou... dat waren mijn tips.


hopelijk lukt het!


grtz, andrea.