Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-09-2008 09:34:11
Computers & Telefonie

Toetsenbord laptop

off topic zie ook mijn reactie op labswans


vraagstelster: helaas moet ik gsm in dit geval gelijk geven. het is inderdaad ook m.i. feitelijk onduidelijk wat u nu precies wilt. zeker bij een laptop is het zo, dat af fabriek de toetseninstelling zo staat, dat u hetgeen u wilt ook krijgt met de daarvoor bedoelde toets. wilt u echter eventueel andere dingen, bijv. bijzindere tekens, dan is er een z.g. asci tabel, waarmee je met een combinatie van crtr/alt cijfers het beweste teken krijgt.


er bestaan in de gehele wereld honderden soorten toetsenborden, de meest gangbare in het nederlandse taalgebied zijn de toetsenborden met qwerty op de bovenste lettertoetsenrij. in vlaanderen is dat azerty. maar dan kan er nog verschil zijn bij andere toetsen. het meest gangbare in nederland is vs toetsenbord met nl als taal. het kan echter zijn dat uw laptop een andere instelling behoeft en dat kunt u dan terugvinden in de gebruiksaanwijzing. de oplossing kan dus zijn het teruggaan naar de fabrieksinstellingen. als het probleem zich nog niet zo lang voordoet, dan kan het uitvoeren van systeemherstel ook een goede optie zijn (terug naar een moment voordat dit euvel zich voordeed).t