Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 10-09-2008 18:42:20
Huishouden & Energie

Verweerd tuinhuis

ontweringswater (vroeger was de vos ontweringswater het enige begrip !!) is alleen geschikt voor het ophalen van de houtstruktuur bij een transparant verfsysteem (vernis). hierdoot worden de verweerde lichtgrijze gedeeltes weer opgehaald.


een dekkend schilderssysteen is aanzienlijk sterker (schellt veelal 2 - 3 jaar) dan een transparant systeem . kies bij voorkeur voor een schilderkwaliteit (wijzonol dekkend of sigma schakelverf). bij deze verven is het vaste stofgehalte (het % vaste dstof wat overblijft na droging) het hoogst, meer dan bij dhz verven. ik moet wel zeggen dat de kwaliteit van dhz verven van sikkens en sigma de laatste jaren aanziejnlijk is toegnomen (o.a. rambo pantserbeits) neem bij voorkeur voor buitenschilderwerk geen eigenmerk verf van de gamma of karwei of sps ivm bovenvermeld kenmerk.


voor buitenwerk wordt het beste vochtregulerende verf (door vocht van binen kan dit door de houtporien en de vochtregulerende verf (beperkt) uitwasemen en scheelt weer verfbladders op termijn.


in tegenstelling met een andere vraagbeantwoorder. volgens de oude schildersopleiding dient eerst de ondergrond te worden ontvet en daarna te worden geschuurd en niet anderom !!. ammonikawater is vrij agressief voor de vingers en den handen om deze reden is dit product sinds een paar jaar verboden voor schilders en zijn er milieuvriendelijke producten op de markt. bedenk dat bij gebruik van ammoniakwater (ammonia is iets heel anders !!) u de ondergrond grondig moet naspoelen met schoon, handwarm leidingwater om residuresten geheel te verwijderen. hierna kunt u het oppervlak voorzien van de eerste (grond)verflaag, verdund met max. 5% terpentine. gebruik geen waterverdunbare (acrylaat)verf voor een mooi glad eindresultaat. bent u tevreden met een ietswat streperig resultaat dan kan het ook, maar let op door zonnewarmte kan de verflaag ietswat verkleven afh. van de verfkwaliteit en merk.


zie ook tips op de site www.verfproducten.nl.


als laatste: let u goed op de periode van het jaar ivm droogtijd en condensvorming !! het beste is schilderen in het voorjaar.


ridder