Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
div3rsion - 16-04-2004 11:44:41
Computers & Telefonie

Wat is beter/sneller adsl of kabel

Er is geen beter of sneller, want ten eerste is dit allemaal een persoonlijke beleving.
eerst nog even vertellen over mijn verbinding en ervaring. ik heb een chello classic kabel verbinding en ben hier super tevreden mee. voor mij was er 3 jaar geleden alleen de keus kabel of analoog/isdn. dus de breedband keus was gauw gemaakt aangezien adsl nog niet voorhanden was.
nu 3 jaar later, heb ik regelmatig nog gekeken naar de verschillen en kosten adsl/kabel. kosten voor de kabel hoef je geen kpn abonnement te hebben, dus kpn de deur uit scheelt 18 euries in de maand, want het mobieltje was er toch al en werkt net zo goed.
daarnaast moet je inderdaad kijken wat je met je breedband wil doen. eigen server draaien? dan per def. adsl want kabelaars draaien fair use policy en bij adsl heb je meestal een vast ip. surf je alleen veel en download je veel dan kabel, deze is wel degelijk sneller dan adsl zeker als je kbits( is kbytes*8) vergelijkt ten opzicht van prijs. overigens over het inzakken van snelheid bij kabel door veel gebruikers in een wijk. de verdeelhub waar ik op zit wordt heel voorne-putten van voorzien. dus een 100 of 150 gebruikers meer online ga je in praktijk echt niet merken. daarnaast ben je afhankelijk van wat de ander partij op i-bet aanbiedt en dan maakt het geen verschil bij wie je zit,kabel /adsl of een t1 verbinding(dit is de snelste verbinding die er is). voorbeelden hiervan zijn alle grote softwarefabrikanten tav. hun te downloaden updates. zij hebben hun stream allemaal geknepen om te voorkomen dat evt. downloaders worden afgestoten. met dit in het achterhoofd is er maar een conclusie te trekken. kijk wat je wil, hoeveel er ervoor wenst uit te geven en wat er beschikbaar is. vergelijk dit met wat je nu hebt en beslis dan voor je zelf wat beter is of sneller.