Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 16-09-2008 02:16:09
Huishouden & Energie

Hottube

Dag g. ligthart,

eigenlijk zijn deze luxe dingen gemaakt voor grote luxe tuinen op grote luxe grondstukken bij grote luxe huizen.
maar soms wil jan met de pet ook voelen wat luxe is in/bij zijn stulpje.
maar het mag de armoedzaaier niets kosten. een beetje gas of elektra is teveel.

alhoewel ik meer dan 10 jaar het hele jaar door hout stook en daar nog nooit een klacht over heb gehad, ben ik toch met u begaan.

de overlast wordt veroorzaakt door onvoldoende droog hout, te lage stooktemperatuur en te korte rookgaspijp. deze 1,5 mtr is voor deze situatie veel te kort, doch voor buiten de bebouwde kom kan het.

goed hout om te stoken is ongeverfd, ongelijmd, ongeïmpregneerd natuurhout dat minstens 2 jaar droog in de wind opgeslagen is geweest na zagen en kloven. daar krijg je bijna geen rook en roet af.
hetzelfde met pellets.

het ene hout geeft een scherpere brandgeur dan het andere, doch hoe vollediger de verbranding, hoe minder scherpe geur.
eerst met papier en klein droog aanmaakhout of blokjes een flink vuur aanmaken waarna het dikkere hout er pas op mag, is het beste.

de rookgaspijpen op deze hottube's zijn te kort. dat is vragen om moeilijkheden. met een langere pijp wordt de verbranding beter en de rook hoger verspreidt, waardoor beneden minder last en een beter rendement uit het hout door een hogere stooktemperatuur.

meer informatie:
http://www.milieucentraal.nl/pagina?onderwerp=overlast%20van%20hout%20stoken

hier kun je ook doorklikken op "vuren in de tuin".

print één en ander uit en ga daarmee naar uw buren. mogelijk is er dan over te praten. zo niet, dan naar de gemeente. wil deze er niets aan doen, dien dan een officiële, schriftelijke klacht bij de gemeente in, over de gemeente, dat zij niets met uw probleem willen doen. u kunt nog eerst zeggen wat u in dat geval van plan bent.

iets dergelijks kunt u ook met de verhuurder van het blok woningen doen.

bedenk wel dat, wanneer de gemeente op gaat treden tegen deze overlast, dat u ook anderszins last kunt krijgen. want mensen kunnen vaak vals worden als je ze hun speeltje ontneemt.

hardware error man.