Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-09-2008 13:22:08
Huishouden & Energie

Vochtpercentage

Binnenshuis is een relatief vochtgehalte van 50 - 80% als normaal te beschouwen en dat is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. in de zomer is er warme lucht en kan het vochtgehalte oplopen en in de winter tijdens vorstdagen kan het percentage dalen tot 20 - 30%. als u houten vloeren heeft dan dient u te voorkomen dat door het vriesdrogen grote krimpscheuren ontstaan door de toevoeging van vocht.

in een kruipruimte dient een vochtscherm bestaande uit een zandlaag te zijn aangebracht. door verzakking en relatief hoog grondwaterpeil kan een situatie ontstaan die ongewenst is namelijk dat er water in de kruipruimte staat. dan kan het vochtgehalte oplopen van 80 - 100%. eerste remedie is het aanbrengen van een nieuwe zandlaag met een voldoende dikte. als het grondwaterpeil hoog is kunt u ook schelpen in de kruipruimte laten storten. voorts dient bezien te worden of en in hoeverre de ventilatie van de kruipruimte voldoende is. breng desnoods extra roosters aan om het doorrotten van houten balken te voorkomen.