Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-09-2008 22:17:31
Geldzaken & Recht

Briefgeheim

bij die regeling kan worden afgeweken van de bepalingen betreffende de vrijheid van drukpers, het recht van vereniging en vergadering, zomede betreffende de onschendbaarheid van woning en het postgeheim.  (statuut van het koninkrijk)


het enkele feit dat in het statuut in artikel 34 staat genoemd dat in geval van oorlog e.d. bij regeling van de overheid  het postgeheim kan worden opgeheven, dan kan dat maar één ding betekenen: post is geheim en mag niet door anderen gelezen worden.


 


praktisch probleem is dan wel:  als iemand uw post leest, zult u bij de rechter aannemelijk moeten maken dat die persoon dat moedwillig gedaan heeft. ( zie het eerdere voorbeeld van een grote stapel, achterzijde boven, en rats, rats, elke brief gaat open. en pas dan ontdekt men dat de brief verkeerd bezorgd is.