Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-09-2008 21:53:25
Computers & Telefonie

Maand opzegtermijn folderwijk mag dat?

----kinderen van 13 en 14 jaar


op schooldagen, mogen kinderen van 13 en 14 jaar alleen lichte niet-industriƫle hulparbeid verrichten voor maximaal 7 uur per dag en maximaal 12 uur per week. incidenteel mag dat werk ook op schooldagen plaatsvinden (niet meer dan 2 uur per dag, tenzij het om enkele weken per jaar gaat). op zaterdag mogen kinderen werken, maar niet op zondag http://www.arbeidsrechter.nl/w/atw.htm#3_2">(art 3:2 atw). het werk vindt niet plaats tussen 19.00 en 07.00 uur.


voor weken waarin kinderen vakantie hebben gelden de volgende voorschriften. het werk vindt over maximaal 5 dagen per week plaats en bedraagt niet meer dan 7 uren per dag, 35 uren per week en totaal niet meer dan 3 weken aaneengesloten en 1 week afzonderlijk. er wordt niet gewerkt op zondag, niet tussen 19.00 en 07.00 uur en ook niet wanneer het korter dan 14 uur geleden is dat het kind op de vorige dag werkte.



bepaalde hulparbeid is toegestaan:


"hulparbeid" zijn hand- en spandiensten, oftewel werk dat niet zelfstandig wordt uitgevoerd maar waarop toezicht wordt uitgeoefend. dat betekent dat een derde instructies geeft, toeziet op de uitvoering van het werk, weet wanneer het kind wat doet en direct kan bijspringen indien dat nodig is. het is evenwel niet vereist dat deze toezichthouder voortdurend bij het werk van het kind aanwezig is. de volgende hulparbeid is toegestaan, mits het niet zwaar is, geen gevaar oplevert en de gezondheid niet schaadt:
- hulpwerkzaamheden in of bij een restaurant, hotel, sportclub, camping, winkel, speeltuin, bungalowpark, boerderij etc, alsmede het verspreiden van brochures en huis- en huisbladen.
- hulpwerkzaamheden voor andere gezinnen, zoals oppassen, wassen van een auto, hulp in de huishouding, etc.
- innemen van lege flessen, lichte schoonmaakwerkzaamheden, inpakken en het vullen van vakken


http://www.arbeidsrechter.nl/h/h533.htm