Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-04-2004 11:45:05
Computers & Telefonie

Intel of amd

De reaktie van mladvies staat helaas vol met onjuistheden. amd processoren hebben een interne temperatuursdiode, die de processor kan redden in het geval dat de koelingsfan ermee stopt. het moederbord moet deze oververhittingsbescherming wel ondersteunen. de athlon 64 van amd heeft inderdaad 64-bits instructies, maar ook op een 32-bit os zoals windows xp is deze processor gemiddeld sneller dan de op dit moment snelst verkrijgbare intel: de northwood 3.2ghz. dit komt o.a. door sse2 instructies, verhoogde general purpose registers, een hypertransport 800mhz bus en het feit dat de geheugencontroller op de processor is gebouwd, en zodoende de geheugenlatencies verminderd kunnen worden.

sis chipsets zijn mijn favoriet, ze zijn goedkoop, zeer stabiel en geven een redelijke performance. sis748 is maar 4% langzamer dan de nforce 2 chipset, maar de moederborden zijn daarintegen maar €40 ipv €85.

amd duron 1.6ghz is met nog geen €40 ook een betere keus dan welke celeron dan ook.

mijn advies: ga naar reviewsites zoals www.anandtech.org en beoordeel zelf. indien je geïnteresseerd bent in de athlon 64 moet je deze link eens bezoeken: http://www.tweakers.net/nieuws/28882/