Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 09-10-2008 21:08:44
Vrije tijd & Tuin

Wespen overlast

Dag aps,

dat ze zo sloom zijn ligt aan de lage temperatuur. bij warmer weer worden ze weer actiever. maak de openingen dicht, zodat ze niet meer in huis kunnen komen.

laat je iemand komen, dan ben je gauw €75,-- kwijt. soms iets minder. je probleem oplossen kun je zelf.

zoek de ingang van het nest. 's avonds in het schemerdonker/donker, als de wespen in het nest zitten, wat baygon® stuifpoeder van bayer in de omgeving of ingang van het nest althans daar waar ze naar binnen gaan, aanbrengen.
is dat een glad oppervlak, dan eerst iets kleverigs aanbrengen waar het poeder op hecht. ik gebruikte een spuitbus bison spuitlijm.

zo kreeg ik de wespen in de spouw dood. ze nemen het poeder mee het nest in en vergiftigen daar de inhoud.

wat je ook kunt doen als je niet bang bent en geduld hebt:
een nieuwe stofzak in de stofzuiger, de zuigmond van de buis af en gericht de wespen welke het nest in en uit gaan, opzuigen.
na gedane arbeid haal je de stofzak eruit, meteen wat breed plakband over de inlaat van de zak. dan prik je een gaatje, </=4,5 mm, in het plakband en spuit daar wat insecticide in. en dan, hup de vuilniszak ermee in. spuit daar ook nog wat in en dan een knoop erin.
afvoeren in de kliko/otto.
dan heb je nog niet de koningin te pakken, want deze verblijft in het nest, doch zonder dat er voedsel wordt gehaald, is zij en het broed ten dode opgeschreven.

succes.

hardware error man.