Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryp_1 - 10-10-2008 13:40:37
Vrije tijd & Tuin

Wespen overlast

je kunt ze heel goed nu bestrijden. niet zelf doen want als het een groot nest is vallen ze je aan! er moet een specialist bij komen met een beschermend pak aan. in een nest kunnen duizenden wespen huizen, en omdat je er maar 'een paar' ziet vliegen is het link het zelf te proberen. ze worden bestreden met o.a. permethrine (poeder) permethrine is ongezond, dus opletten en wespen die wit zijn van het goedje direkt opruimen en handen wassen.


in de kamers waar geslapen wordt en wespen zitten; zoek een logeerplek want ze kunnen nog een dag of wat agressief zijn. in paniek komen ze uit lampen, gaatjes....overal waar maar een gaatje is komen ze uit! (ervaring) het nestgat nooit dichtstoppen, dan trekken ze naar binnen. als het nest gespoten is kunnen er nog twee weken later nieuwe jonge wespen uitkomen. maar omdat het nest dood is zijn die makkelijk te bestrijden.


kleine nesten zijn nog wel zelf weg te halen maar een nest in de spouw of onder het dak....niet zelf aan beginnen.