Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 16-10-2008 12:53:28
Auto & Vervoer

Benzinefilter

Dag knop,

bespaar u de moeite en de kosten wanneer de auto nog goed optrekt en/of topsnelheid haalt. dan is er met het b-filter niets aan de hand. de auto laat om dat filter niet staan, maar wordt eerst wat slomer en haalt de topsnelheid niet meer.

voor de winter de ontstoor bougiekabels meten en wanneer de weerstand hoger is dan 12 kohm, gooi ze er dan maar uit. normaal is 5 tot 8 kohm. de busmoertjes op de bougies goed vastdraaien (niet té) voorkomt veel storing op de radio en een goede accu is dan veel belangrijker dan een b-filter. stroomverdelerkap van binnen schoon en droog maken voorkomt ook veel startproblemen in de winter.

wilt u het per sé vervangen, dan koopt u er eerst één, dan weet u hoe het bij hyunda er uit ziet. dan vanaf de b-tank de b-leiding volgen dan komt u het filter vanzelf tegen. soms zit een b-filter bij de tank en soms onder de motorkap.

als u zoveel zelf aan de auto doet, dan loont het de moeite in een bibliotheek te kijken bij de auto vraagbaak boeken naar uw autotype te kijken. daar staat vast wel in waar het b-filter zit en hoe te handelen. rijdt u er nog jaren in dan zou ik het boek zelf aanschaffen. voor mezelf heb ik in duitsland het boek voor mijn opel vectra a gekocht en al veel plezier van gehad. vooral van de elektrische schema's.

hardware error man. ( dhz-er op velerlei gebied)