Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

peedee
peedee - 17-10-2008 20:22:51
Computers & Telefonie

Hoe vista basic te downgraden

Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig waarom je het besturingssysteem vista niet wilt gebruiken? (en toerbusje ook niet?)

ik denk dat de nieuwe laptop ook foutloos draait met het besturingssysteem vista. net zo foutloos als de oude met xp. het probleem zit zo te zien alleen in een aantal verouderde programma's die het niet willen doen.

heb je die programma's al eens in de compatibiliteitsmodus gestart? ik bedoel: installeer eerst gewoon het programma; is dat helemaal klaar, klik dan met rechts op het pictogram en kies "eigenschappen".

ga naar het tabblad "compatibiliteit" en vink het vakje "compatibiliteitsmodus" aan. kies als modus "windows xp". en nog iets lager bij "instellingen" zet je een vinkje voor "visuele thema's uitschakelen".

ik ben benieuwd of die oude programma's het dan misschien ineens wel doen?

ik gebruik vista nu al meer dan een jaar en ben best tevreden ermee. ja, het ziet er hier en daar iets anders uit dan xp. en soms werkt het ook net even anders. maar ik heb in al die tijd nooit meer een "blauw scherm" gekregen. en dat was bij xp wel anders.